*

kobakukka Todellisuus on poliittinen rakennelma.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suuret ikäluokat

Nuorten ei haluta äänestävän

Näissäkin kuntavaaleissa valtaosa alle 30-vuotiaista tulee jättämään äänestämättä. Enkä ihmettele yhtään. Kyse ei ole laiskuudesta, tietämättömyydestä tai siitä, että nuoriso olisi jotenkin epäonnistunutta. Päinvastoin. Tämän päivän nuoret ovat Suomen historian älykkäin, osaavin ja taitavin ikäluokka.

Kyse on siitä, että puolueet eivät yksinkertaisesti ole antaneet nuorille mitään syitä äänestää - tai ylipäänsä luottaa poliittiseen järjestelmäämme.

Kuka auttaisi muistisairasta?

Lehdistä saamme vähän väliä lukea, kuinka muistisairas on taas lähtenyt pakkaseen harhailemaan pelkästään yöpuku päällä. Muistisairaat ovat ryhmä, jonka hoitoon ja huolenpitoon tulisi enemmän panostaa. Suomessa on tällä hetkellä arviolta 193 000 muistisairasta ihmistä. Kun otetaan huomioon miten paljon muistisairas henkilö kuormittaa läheisiään, muistisairaudet koskettavat jopa tuplasti tätä määrää, ellei vielä paljon useampaakin.

 

Enemmistön ulkopuolelta.

Luin Kauppalehteä ( http://www.kauppalehti.fi/uutiset/hallitus-pistaa-myos-terrafamen-ympari...) ja provosoiduin kirjottamaan. Anteeksi jos pahoitin tällä kirjoituksellani juuri sinun mielesi, mutta koin myös velvollisuudekseni sanoa sanottavani.

"Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus"

Suomessa on  vaaleissa yli sata vuotta ollut voimassa yleinen ja yhtäläinen äänioikeus. Sitä pidettiin aikanaan varsin radikaalina ja edistyksellisenä uudistuksena. Nyt nuori keskustalainen opiskelijapolitiikko Esko Virri asettaa silloisen ratkaisun kyseenalaiseksi.

http://eskovirri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223662-nuorten-aanelle-tarvita...

Nuorten äänelle tarvitaan suurempi painoarvo yleisissä vaaleissa

Suomessa on suuri ongelma. Sen ongelman muodostaa suurten ikäluokkien ja sitä vanhempien ikäpolvien suhteettoman suuri yliedustus päättävillä paikoilla jonka seurauksena suomalainen politiikka on lyhytjänteistä ja tämän ikäluokan etujen jatkuvaa ajamista. Lyhytnäköisen etupolitiikan seurauksena Suomi on taloudellisesti kulkemassa tuhon tielle, ja kaikkia korjaavia toimia vastustetaan tämän joukon toimesta verisesti. 

Suurten ikäluokkien viimeinen marssi

Euroopan kuohunta on nähtävä suurten ikäluokkien joutsenlauluna. Sama sukupolvi joka oli tärkeässä osassa sodanjälkeisen Euroopan rakentamisessa, on muuttunut uudistumisen jarruksi. 

Emme voi olla riittävän kiitollisia siitä, että esimerkiksi Suomen teollistuminen aina pitkälle 1990 luvulle saakka oli todellinen menestystarina. Samassa yhteydessä hyvinvointiyhteiskunnastamme tuli vahva ja se tarjosi jatkuvasti paremman elämän suurimmalle osalle kansasta.

Suurin yhteinen nimittäjä

Minulla on suuri ilo ja kunnia kertoa koko maailmalle löytäneeni blogistiystäväni, Heikki Rönkkö, kanssa suurimman yhteisen nimittäjän ajatuksenjuoksullemme! 

Suuret ikäluokat, menisitte jo eläkkeelle

Tulevaisuudessa työvoiman tarpeen Suomessa uskotaan lisääntyvän voimakkaasti väestön demografisen muutoksen myötä. Suomen sanotaan olevan Euroopan nopeimmin vanhentuva maa, jossa nuorten eläkeläisten eli 65 - 74-vuotiaiden määrä saavuttaisi huippunsa jo vuonna 2020. Tai näin minulle ainakin on kerrottu. 

Suuret ikäluokat jälleen

 

Suuret ikäluokat ovat saavuttaneet 65-70 vuoden iän. Nuo ikäluokat syntyivät Suomen murrosvaiheessa. Sota oli juuri takana ja karjalaiset siirtyneet nykyisen Suomen alueelle. Rintamamiehet ja siirtoväki piti asuttaa nopeasti. Rakennettiin asutustilat ja rintamamiestalot. Huolimatta vaatimattomista olosuhteista syntyvyys nousi korkealle tasolle. Puhuttiin jopa pirttiviljelystä.

Suurten ikäluokkien työeläkehuijaus

Monesti kuulee suurten ikäluokkien väittävän, että "mehän olemme maksaneet omat eläkkeemme". Väite ei pidä paikkansa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä