kobakukka Todellisuus on poliittinen rakennelma.

Ylen hysteeristä.

Ylellä oltiin taas innolla uutisoimassa Bellingcatin uusimpia teorioita https://yle.fi/uutiset/3-10647393

Kyseinen artikkeli näkyy kelvanneen Länsimielisille mediataloille lähdekritiikistä viis. Voisikohan olla, että tässä on nyt kyseessä niitä mieluisuia mielipiteitä?
 

Käsittääkseni tämä Bellingcat ei todellakaan ole mikään puolueeton taho, ja sitä on monesti kritisoitu aiheellisesti siittä, ettei näiden nettipoliisitutkimusten johtopäätökset ole välttämättä paljoa muuta kuin tuulesta temmattuja. Laitan loppuun yhden linkin, josta voi alkaa taustoja tarkistelemaan. Kuten olemme jo tottuneet tähän mennessä, Bellingcat-tutkijakollektiivista ja sen taustoista löytyy niin hagiografioita kuin selvityksiä kollektiivin yhteyksistä Atlantic Council:in kaltaisiin kaikkea muuta kuin puolueettomiin ajatushautomoihin, riippuu lähinnä keneltä kysyy.

Mulla ottaa oikeasti päähän tämä Natokiima ja russofobia, mutta sitä enemmän mulla vituttaa ku valtamediat tuuttaa Jenkkien ja Brittien kotikutoisia vainoharhoja täytenä totena, ja se on muka ihan ok tai ei mitenkään journalistisen etiikan vastaista, että kansoja ajetaan hysterian partaalle, jotta heidät saadaan liittymään imperialistisiin sotilasliittoihin. Ja jos ei muuten, niin meidät marrsitetaan sinne ohi demokraattisten prosessien. Tietenkin jos sulla istuu Puolustusvaliokunnassa ja Ulkoministerin penkillä populisteja, jotka mielummin johtavat meitä omien pölyttyneisiin ja sisäsiittoisiin aattellisiin kehyksiinsä nojaten ihan niinkuin sotia ei käytäisi todellisuudessa taloudellisista syistä, ei voida odottaakkaan muuta kuin sitä samaa vanhaa pönötystä ja kiukkuilua siittä, ettei saa olla ylpeästi natsi

Joku Roti pitäs olla, vaan eipä niitä yleensä saada niitä bisnesmiehiä vastuuseen, jotka näitä kiihkoilijoita ja wannabe Quislingejä kulisseissa tukee. Mitä enemmän sotahistoriaa ja propagandan historiaa oon lukenu, sitä enemmän sieltä tulee taustalta esiin poliittisia lehmänkauppoja ja raakaa bisnestä, joiden tueksi on sitten masinoitu hysteerisiä kansalaismielipiteitä, myyttejä ja legendoja, joilla sitten saadaan ihmiset tappamaan toisiaan kyselemättä kuka tässä nyt taas jonkun muun kuin oman tuskansa hiellä ja verellä tienaa.

Imperialismi ei ole uutta, ja vieläkin kuulee jonkun senaattorin tai mullahin vielä lisäävän, että tässä käydään pyhää sotaa, vaikka siittä on jo aikaa kun kuninkaille riitti vallan tueksi mandaatti Jumalalta. Nykyään meillä on kuulemma demokraattisesti valitut johtajat, mutta valitsevatko he sitten mihin suuntaan meitä propagandalla ohjaillaan vai miten päin se menee? Enkä nyt yritä sanoa, että Venäjä on viaton ja pehmeä kuin vauvan pylly, vaan peräänkuulutan sitä käytännön realismia kun kansainvälisistä suhteista puhutaan. Vai onko siinäkin nyt sitten taas siittä vain kyse, että sitä myydään mille on kysyntää, ja markkinatutkimukset ovat meille kertoneet, että kansa haluaa ostaa, klikkailla ja kannustaa mieluiten tätä USA vetoista maailmanvalloitusta, ja siksi siis mediamme sitä suoltavat ja puoltavat, koska eihän tässä muuta enää lasketa kuin kassaa kilahtavia voittoja.

 

 

Bellingcatin taustoja mm. täällä:  https://www.wsws.org/en/articles/2016/10/13/bell-o13.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vasemmistoliittolaisena sinun ei pitäisi halveksua tahoja, jotka paljastavat syyllisiä kapitalistien tekemiin murhiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Nimenomaan. Ihmetyttää tämä vasemmistolaisten vastenmielisyys rikollisten paljastamiseen.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Persuissahan näiden tällaisten tulisi olla tai Lintusen jengissä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Taitaa kyseinen pellervo edelleen elää neuvostoajassa. Kommareillehan on turha vääntää Venäjästä mitään pahaa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ohueksi jää Bellingcatin paljastusten varsinainen kritiikki, tyydyt vain linkin kautta pyrkimään mustamaalaamaan tekijöitä.

Olisi mukava kuulla miten blogisti kokee Skripalien tapauksen. Uskotko, että RT:n haastattelussa esiintynyt kaksikko on viaton ja vain pikalomalla Skripalien nurkilla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kyllä katedraali kiinnostaa ketä tahansa turistia. Erityisesti jos siinä on korkea torni.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sääli vaan, että oli vähän loskaa kadulla niin venäläiset raavaat miehet eivät omien sanojensa mukaan voineet kävellä muutamaa sataa metriä katedraalille päin ja piti mennä sitten toiseen suuntaan Skripalien taloa kohti.

Toimituksen poiminnat