kobakukka Todellisuus on poliittinen rakennelma.

Lahtarihommia

Tämä kirjoitus tuli ulos luettuani Saku Timosen blogikirjoituksen http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/04/05/sinimustaa-puhetta/

Tuossa mennäviikolla Kittilän Persujen PJ ois halunnu että mie alan soittaan Vasemmistoliiton vaaliteltalla S-kaupan pihalla lahtarimarssia. Tuli siihen selän taka hoilaan ja naureskelemaan ku soitin kitaraa. Ois kuulemma pitäny häntä säestää.
On se jännä miten hyvinvointivaltioki kasvattaa näin verenhimosta porukkaa. Vai onkohan se että ku ei ole omassa elämässä sellasia oikeita ongelmia, niin tuolla tuommosella saahaan vähä jännitystä elämään?
Mie olen sen verta nähny väkivaltaa ja taputellu paskat housussa kuollutta ystävää selkään, ku ootin poliisia neljä tuntia, että mulla ei naurata tuommonen. 
Kuolema ja väkivalta ei ole nättejä asioita, ja jos sitä vastakkainasettelua väen väkisillä haluaa kärjistää, niin niistähän tulee silloin ainoita ratkaisukeinoja.
Vaikka olenkin Vasemmistoliiton ehdokkaaksi lähtenyt, se ei silti tarkoita että mie jotenki nauttisin tästä historiallisesta vastakkainasettelusta. Nykyään meillä ei ole Neuvostoliittoa, ja Venäjälläkin fasismi jyllää. Euroopassa vasemmisto yrittää pysäyttää globalistisen korporaatiokapitalismin ilmiöitä, kuten laajamittaista yksitysitämistä, jonka kautta korporaatiot pääsevät rokottamaan valtioiden verovarantoja, ja pysäyttää fasismin nousun, ennenkuin keskityleirit ovat taas ok.
Maailmanlaajuisesti valtiot ottavat lainaa kilpaillessaan korporaatioiden suosiosta, huonontavat yleisiä työehtoja ja leikkaavat omia verotulojaan kilpailukyvyn nimissä samalla kun yhä suurempi osa verovaroista menee ostopalveluita ostettaessa juuri monikansallisten yhtiöiden kassaan, eikä palaa sieltä enää valtion talouteen, kuten silloin kun valtiot hoitavat itse palvelunsa.
Minä en voi yksinkertaisesti käsittää miten sitä voi edes pitää kansallismielisenä toimintana, mitä nykyoikeistomme harjoittaa. Talousliberaali Kokoomus, täysin opportunistinen Keskusta ja kansallissosialistiset persut ovat yhdessä esim. Soten kohdalla innolla antamassa valtion toimintoja monikansallisiin käsiin, ja Nato yhteistyösopimukset ovat jo romuttaneet puolueettomuutemme, jonka piti olla itsenäisyytemme tae ja siksi se kirjattiin perustuslakiinkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ville Iivarisen kirja avasi minun silmät näkemään kulissien taakse:

RAHA, mitä se todella on ja mitä sen tulisi olla?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Verotulot eivät ole poliitikkojen rahaa, vaan kansalaisten rahaa. Nyt julkisia varoja käytetään härskisti yksityisen bisneksen voittojen varmistamiseksi. "Tuki ja voitto ovat isommat kuin liikevaihto, tuki suurempi kuin kaikki kustannukset ja sähkön saa vielä myydä markkinoille". (E-J Korhola)

Verotuksen ainoa funktio on se, että niillä voidaan taata jotkin tietyt toiminnot, jotka yhteiskunta on katsonut tarpeellisiksi, kuten vaikkapa maanpuolustuksen. Vaikka verotus on välttämätöntä, se ei tee siitä hyvää asiaa. Verotus on välttämätön paha.

Tuulivoiman rakentamisen on esitetty tuovan kuntiin työpaikkoja, Antti Aula, tekn.tri, Oulusta kirjoitti hyvin tuulivoimasta Kaleva lehdessä: "Aina ei arkipäivän tohinoissa muisteta, että ihmisen eri tavoin käyttöönsä hankkima energia on tarkoitettu palvelemaan ihmisen toimintaa, ei päinvastoin.
Energian tuotannon perustavoite ei ole työllistää. Työttömyys pitää sosiaalisena ongelmana hoitaa muulla tavoin pois kuin tekemällä tai teettämällä tyhjää työtä.
Ainoa pitkän päälle kestävä perusta saada energiaa on ilman tukea kannattava voiman tuotanto, joka on onneksi meillä vielä kaiken perusta".

Käyttäjän kobakukka kuva
Jukka Ylisuvanto

Välillä tulee kyllä sellanen olo, että meidät on kansana kaapattu palvelemaan jotakin muuta tahoa kuin itseämme, tai jotenkin kaikesta mitä teemme pitää maksaa väliä yhteisön ulkopuolelle. Ehkä nämä tahot ovat niitä, jotka eivät koe että on mitään yhteisöä, vain yksilöitä, ja siksi siis mitään yhteisvastuuta ei ole ja tärkeintä on tehdä rahaa. Tai sitten uskotaan siihen valumaefektiin, eli trickle down talouteen, ja sillä sitten oikeutetaan yhteisten varojen käyttäminen yksityisen voiton varmistamiseen.

Tuulivoiman kohdalla en kyllä näe että sen tuotannossa muutenkaan keskeisintä olisi työllistäminen, vaan puhtaampi tapa tuottaa energiaa, enkä näe että tuulivoiman rakentaminen on tyhjää työtä. Ja ilman tukea kannatava energiatuotanto oliskin jotain. Kuinka paljon tätä nykyä joudutaan tukemaan esim. ydinvoimaa ja fossiilisia, vain jotta ne pysyisivät kilpailukykyisinä uusiin puhtaampiin energiamuotoihin nähden? Myös ympäristövastuusta vapauttaminen on tukemista, sillä siinä missä ympäristön puhdistuksia sitten tehdään verorahoilla, saadaaan myös hintalappu sille tuelle, vaikkei suostuttaisikaan antamaan luonnolle minkäänlaista itseisarvoa.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Tuulivoimarakentaminen tuo enemmän haittaa kuin mitään hyötyä yhteiskuntaan, terveys-ja ympäristöhaitat ovat kuviteltuja paljon suuremmat.

ISO 9996: Mekaaninen värähtely ja isku - Häiriöt ihmisen toimintaan ja suorituskykyyn.
Tämä standardi on viimeksi tarkastettu ja hyväksytty vuonna 2016.
* Siksi tämä versio pysyy ajan tasalla.
https://www.iso.org/standard/17931.html

Myös Kelleyn raportti matalataajuisesta tuuliturbiinien melusta näyttää että asia tunnettiin, mutta ei välitetty, kokeiluja on jatkettu ja annetaan toiminnan vieläkin jatkua, vaikka se on kaikille selvää ettei terveyshaittaa voida millään sopia, aiheuttaminen on lailla kielletty!

Terveydensuojelulaki 2 § (11.11.2016/942)

Yleiset periaatteet

Elinympäristöön vaikuttava toiminta on suunniteltava ja järjestettävä siten, että väestön ja yksilön terveyttä ylläpidetään ja edistetään.

Elinympäristöön vaikuttavan toiminnan harjoittajan on tunnistettava toimintansa terveyshaittaa aiheuttavat riskit ja seurattava niihin vaikuttavia tekijöitä (omavalvonta). Toimintaa on harjoitettava siten, että terveyshaittojen syntyminen mahdollisuuksien mukaan estyy.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on sitä, kun huomaa, ettei toiselle ole mitään hyötyä puhua. Että ristiriitaa ei väoi sopia. Että tuon maailma tai minun. Tosiasioilla ei mitään väliä. Vain taistelulla. Milloin sosiaalisesta ilmatilasta. Milloin ihan vaan tilasta.

Se on aina tietyn kehityksen tulos.

Kehityksen, jolle ei voi mitään. Tietyt asiat eivät voi olla samaan aikaan tosia saati oikeita.

Siksi tämä kohkaaminen on oikeastaan aika tylsää katsella.

Ja väkivalta, se ei naurata. Mutta ei tämä ihmisen maailma mitään viihdettä ole tai ole koskaan ollutkaan. Se vaan on.

Se on kylmä tunne elää ajatuksen kanssa, että joku tahtoo sinut hengiltä. Ilman syytä, ihan vaan periaatteesta ja/tai satuit olemaan siinä. Mutta samalla se saa nauttimaan hetkestä. Joka aamu on helvetin kaunis, kun kauhu on läsnä.

Käyttäjän kobakukka kuva
Jukka Ylisuvanto

Herää kysymys, miksi meidän ei vaikuta puhua toisillemme? Elämmekö enemmän henkilökohtaisissa kuplissamme kuin maailmassa jonka jaamme yhdessä?

Tuo mitä sanoit siitä, että joka aamu on helvetin kaunis kun kauhu on läsnä, on kyllä totta omalla tavallaan, on se pirun stressaavaa elämää sellainen äärimmäisten kontrastien kaunistama elämä. Joskus tekis mieli tuntea olonsa vähä turvallisemmaksikin.

Toimituksen poiminnat