Lahtarihommia

Tämä kirjoitus tuli ulos luettuani Saku Timosen blogikirjoituksen http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/04/05/sinimustaa-puhetta/

Tuossa mennäviikolla Kittilän Persujen PJ ois halunnu että mie alan soittaan Vasemmistoliiton vaaliteltalla S-kaupan pihalla lahtarimarssia. Tuli siihen selän taka hoilaan ja naureskelemaan ku soitin kitaraa. Ois kuulemma pitäny häntä säestää.
On se jännä miten hyvinvointivaltioki kasvattaa näin verenhimosta porukkaa. Vai onkohan se että ku ei ole omassa elämässä sellasia oikeita ongelmia, niin tuolla tuommosella saahaan vähä jännitystä elämään?
Mie olen sen verta nähny väkivaltaa ja taputellu paskat housussa kuollutta ystävää selkään, ku ootin poliisia neljä tuntia, että mulla ei naurata tuommonen. 
Kuolema ja väkivalta ei ole nättejä asioita, ja jos sitä vastakkainasettelua väen väkisillä haluaa kärjistää, niin niistähän tulee silloin ainoita ratkaisukeinoja.
Vaikka olenkin Vasemmistoliiton ehdokkaaksi lähtenyt, se ei silti tarkoita että mie jotenki nauttisin tästä historiallisesta vastakkainasettelusta. Nykyään meillä ei ole Neuvostoliittoa, ja Venäjälläkin fasismi jyllää. Euroopassa vasemmisto yrittää pysäyttää globalistisen korporaatiokapitalismin ilmiöitä, kuten laajamittaista yksitysitämistä, jonka kautta korporaatiot pääsevät rokottamaan valtioiden verovarantoja, ja pysäyttää fasismin nousun, ennenkuin keskityleirit ovat taas ok.
Maailmanlaajuisesti valtiot ottavat lainaa kilpaillessaan korporaatioiden suosiosta, huonontavat yleisiä työehtoja ja leikkaavat omia verotulojaan kilpailukyvyn nimissä samalla kun yhä suurempi osa verovaroista menee ostopalveluita ostettaessa juuri monikansallisten yhtiöiden kassaan, eikä palaa sieltä enää valtion talouteen, kuten silloin kun valtiot hoitavat itse palvelunsa.
Minä en voi yksinkertaisesti käsittää miten sitä voi edes pitää kansallismielisenä toimintana, mitä nykyoikeistomme harjoittaa. Talousliberaali Kokoomus, täysin opportunistinen Keskusta ja kansallissosialistiset persut ovat yhdessä esim. Soten kohdalla innolla antamassa valtion toimintoja monikansallisiin käsiin, ja Nato yhteistyösopimukset ovat jo romuttaneet puolueettomuutemme, jonka piti olla itsenäisyytemme tae ja siksi se kirjattiin perustuslakiinkin.

kobakukka
Vasemmistoliitto Kittilä

Kunnanvaltuutettu Kittilästä. Elän osittaisessa omavarais/luontaistaloudessa ja seuraan akttivisesti maailman tapahtumia lähinnä koska noh, haluan ymmärtää omaa ympäristöäni ja toimintaani siinä. Minulla on valinnoistani johtuen siihen myös aikaa, joten koen oikeudekseni ja velvollisuudekseni sanoa mitä mieltä olen asioista. Olen opiskellut mm. kirjallisuutta ja siittä johtuen saattaa olla, että olen alkanut näkemään koko sosiaalisen ulottuvuuden narratiiveista, eli tarinoista koostuvana kudoksena, jossa eri selitysmallit kilpailevat päästäkseen todellisuuden selittäjiksi ja toimiemme määrittäjiksi. Siksi siis maailmankuvamme on lähtemättömän poliittinen konsepti, enkä edes väitä muuta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu