kobakukka Todellisuus on poliittinen rakennelma.

Talousjärjestelmän perusteista

Kannanotto kansanuutisten artikkeliin: http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3692088-vasemmisto-kapitalismin-puolustajana

Itse en kyllä näe että sitä lisäarvoa, eli osinkoa täytyy lähtökohtaisesti olla tuottamassa. Mitä sekin on? Että meidän pitäisi vielä verorahoilla kustannettavasta terveydenhuollosta, vanhustenhoidosta, yms. maksaa välistä omistuksillaan elävälle luokalle siitä hyvästä että, he vaivautuvat omistamaan osakkeita, eli sijoittamaan rahojaan. Kyllä niillä verorahoilla varsinkin pitäisi ensisijaisesti tuottaa niitä palveluita ihan itse, eikä kuvitella että välistä vetävä taho voisi jotenkin tehdä ne tehokkaammin ja paremmin ja vielä kaiken lisäksi halvemmalla. Ei käy minun ymmärrykseen tämä tämmönen yhtälö. Tehokkuutta en vastusta, mutta miten se voi olla tehokasta että maksetaan jollekkin kolmannelle taholle vielä jotain osinkoja.
Jos kerran keskuspankit voivat luoda rahaa, jota lainata, miksemme maksa rahoituskuluja suoraan keskuspankeille, tai parempaa vielä, miksemme itse hallinnoisi omia pankkijärjestelmiämme siten, että turhat korko ja osingon maksukierrokset jäisivät välistä? Miksi palveluita tuottaessa tulisi tuottaa lisäarvoa osakkaille, kun kerran palveluita tuotetaan ensisijaisesti kansalaisten hyvinvoinnin takaamiseksi? Ei kuin seula vuotavan talousjärjestelmän pystyssä pitäminen julkisin varoin ole ainakaan mitää ideologioista vapaata reaalipolitiikkaa. Vastakkainasettelun aika on ohi, koska voitontavoittelu ei ole vain sallittua vaan suotavaa? Koska se on luonnontila?
Noh, luonnossa meillä on parasiittisia suhteita ja symbioottisia suhteita, ja jos meillä kerran täytyy olla valtahierarkioita ja talousjärjestelmiä, eikö olisi suotavampaa, että moiset järjestelmät olisivat symbioottisessa suhteessa isäntäeläimeen, eli tässä tapauksessa kansaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat